• Mira l'oferta de cursos de tardor!

    12 setembre, 2019

    Hem programat quatre cursos presencials a la seu de la nostra demarcació, a Manresa, d’octubre a desembre. Comencem el 18 d’octubre ensenyant a detectar notícies falses a Internet.

    Autor:
    ARXIU/CPC

    Divendres, 18 d’octubre: “Fact checking: com verificar Internet i xarxes socials” (10.00-14.00)

    Internet i les xarxes socials han comportat molts avantatges per al periodisme, però també alguns reptes. A la vegada que han multiplicat les fonts d’informació o la distribució de les notícies, també han contribuït a la difusió de rumors i informacions falses, a la proliferació de fonts no fiables i trols. Aquest curs pretén dotar els professionals de coneixements i eines per moure’s amb rigor en l’entorn digital i garantir sempre la veracitat de la informació, també a Internet.

    El curs anirà a càrrec de Nereida Carrillo Pérez. Periodista i doctora en Comunicació i Periodisme per la UAB. És periodista freelance, col·labora amb el diari ARA. També és consultora web i de xarxes socials i imparteix docència relacionada amb la redacció periodística i el periodisme a internet. Els darrers anys ha treballat com a redactora multimèdia del portal de notícies 324.cat i com a professora, ha col·laborat amb diverses universitats catalanes com la UAB, la UOC i la URV. Forma part del grup de recerca Comunicació i Responsabilitat Social (Comress-InCom UAB).

    Divendres 25 d’octubre: “Com informar sobre la violència masclista” (9.30-13.30)

    La violència contra les dones és un problema social de primera magnitud al qual la societat assisteix entre perplexa i commocionada. Si bé és un problema que ve d’antic, en els nostres dies i després d’un llarg període d’invisibilitat, el tema ha sorgit en tota la seva cruesa i els mitjans de comunicació es fan ressò amb freqüència d’aquests esdeveniments. Tanmateix, tot i ser més visible, el tractament informatiu d’aquest problema continua sent inadequat, i en molts casos absolutament insuficient. En aquest curs reflexionarem sobre aquesta violència, el tractament mediàtic que se’n fa, s’analitzaran casos concrets i es donaran indicacions sobre com abordar el tema d’una manera més profunda i rigorosa.

    El curs anirà a càrrec de Joana Gallego Ayala. Professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona desde 1989. Codirectora del Màster Gènere i Comunicació. El 2001 va rebre el Primer Premi del Consell Audiovisual de Catalunya pel treball que havia dirigit amb el seu equip de recerca que es va publicar amb el títol de "La prensa por dentro". Les seva publicació més recent és el capítol titulat "In the wake of Ana Orantes. For an ethical representation of violence against women" inclòs en el llibre Gender Violence in Spanish Culture: From Vulnerability to Accountability (2018). Altres obres recents són: Periodismo social (2014); De reinas a ciudadanas. Medios de comunicación ¿motor o rémora para la igualdad (2013).

    Dimarts, 12 de novembre: “Escolta activa de xarxes socials” (9.30-14.30)

    L’objectiu és que l’alumne sigui capaç d’executar i implementar eines d’escolta activa de xarxes socials, també conegudes com social media listening, i treballar en la seva possible aplicació per millorar la comunicació i el màrqueting. Es tracta d’una de les aplicacions de les dades per a la transformació de les estratègies comunicatives. En el curs s’oferiran eines concretes per tal de poder definir i executar una estratègia d’escolta activa adaptada a les necessitats i recursos disponibles. Es treballarà sobre casos reals.

    El curs anirà a càrrec de Míriam Hatibi. Consultora de comunicació i estratègia a Sibilare i experta en anàlisi de dades de xarxes socials i escolta activa. Graduada en International Business Economics per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Internacionalització per la Universitat de Barcelona.

    Dijous 12 de desembre: “Protecció de dades per a periodistes” (9.30-13.30)

    Les noves normatives sobre protecció de dades, la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals i el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), han impactat en les tasques dels mitjans de comunicació i dels gabinets de premsa. Com adaptar els newsletters a la nova normativa? He de tenir el consentiment de les persones que es vegin als meus vídeos de xarxes socials? Quant de temps puc guardar les bases de dades? Sóc responsable de la seguretat? El curs donarà resposta als principals interrogants en la matèria.

    El curs anirà a càrrec de Cristina Ribas, advocada especialista en protecció de dades al despatx jurídic Ribas Casademont Advocats® i Delegada de Protecció de Dades, i de Genís Margarit, enginyer de telecomunicacions, docent  a la Universitat Pompeu Fabra i instructor de Cisco, Microsoft, Google i Asterisk.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.