Notícies

 • Aquesta aplicació permet als mitjans de comunicació verificar i compartir si compleixen amb les millors pràctiques editorials, incrementar la seva visibilitat i distingir-se del soroll que envaeix l'espai digital. L'eina és gratuïta i es presentarà oficialment el dilluns 15 d'abril, a les 10.00 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes.

  Després de l’èxit de l'anterior edició de “Premsa a les escoles”, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona repeteixen la iniciativa que preveu tallers sobre educació mediàtica a les escoles i instituts de Catalunya. En aquesta setzena edició, es vol arribar a 100 nous centres amb l’objectiu de sumar més de 5.000 estudiants als que ja van rebre la formació en el curs passat.

  Apunta a l'agenda! Vine a escoltar l'experiència de la periodista berguedana reconeguda pel seu reportatge sobre les llicències d'edat al Parlament, entre altres. La conversa se celebrarà el pròxim dijous 11 d'abril, a les 19.00 h, a la terrassa de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscriu-t'hi! 

  Amparo Moreno Sardà, Joan Anton Benach, Antoni Ribas Beltran, Pere Oriol Costa, Josep Maria Cadena, Josep Martí Gómez, Maria Eugènia Ibáñez, Rafael Pradas Camps, Rosa Mora Pous i Teresa Rubio Rovira, són els deu protagonistes d’aquest arxiu gràfic que es presentarà el dimarts 16 d’abril a les 18.30 hores a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes (Rambla de Catalunya, 10, principal). L'acte està obert a tot el públic i es requereix inscripció prèvia.

  La inauguració de «RaholaFoto2023» a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona.

  L'exposició «RaholaFoto2023» recull, en disset fotografies, fragments de realitat publicats al llarg de l'any passat.

  La mostra, organitzada conjuntament amb la Diputació de Girona, es pot visitar a la seu de Girona del Col·legi fins al proper 10 de maig. 

  Descobreix la riquesa del periodisme català amb les més de setanta publicacions de col·legiats i col·legiades que trobaràs a la parada del Col·legi de Periodistes de Catalunya. No et perdis la signatura d'exemplars amb els autors i autores davant de la nostra seu (Rambla Catalunya 10, Barcelona). 

  Busques assessorament professional per a la declaració de la renda? El Col·legi de Periodistes de Catalunya ofereix condicions especials als col·legiats i col·legiades a través d'AFISEC Serveis Empresarials.

  Les places se situen a pocs metres l'una de l'altra.

  El periodista (1932-2016), que va ser el primer president de la Demarcació de Girona del Col·legi, i la pintora (1929-2015) van estar casats 54 anys, i les places que els recorden estan situades al barri vell, a pocs metres l'una de l'altra. 

  El Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) de l'Ajuntament de Barcelona convoca la 7a edició dels premis Montserrat Roig que tenen la voluntat de promoure, i reconèixer la informació de qualitat que es fa a la ciutat de Barcelona, posant el focus en els temes socials.

  No t'ho perdis! Vine a escoltar l'experiència de la periodista qui segueix de ben a prop l'actualitat de l'equip femení del F. C. Barcelona i la selecció espanyola. La conversa se celebrarà el pròxim dimecres 24 d'abril, a les 19.00 h, a la terrassa de la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Inscriu-t'hi! 

  En una sala col·legial plena a vessar, els periodistes Susanna Cases i Josep Lluís Villa van recollir aquest divendres al vespre, el Micro Obert i el Micro Daurat, respectivament. Els Premis Micro són organitzats per la Demarcació de Terres de l’Ebre del Col·legi des de fa divuit anys. 

  Un article multimèdia sobre l’autisme i un reportatge sobre les àvies centenàries de Pira s’enduen el I Premi Periodisme Salut i Drets Socials, al qual optaven 31 treballs publicats o emesos a mitjans de comunicació de tot Catalunya.

  L'ONG Global Humanitària organitza una trobada amb els periodistes Jordi Armadans, Cèlia Cernadas i Oriol Andrés per abordar les actuals crisis humanitàries. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 17 d’abril a les 19:00 hores a l'Aula Magna de la Casa Convalescència (Barcelona. C/ Sant Antoni Maria Claret 171). Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes fins al 16 d'abril.

  El Grup de Sèniors de la Intercol·legial organitza dues conferències entorn de l'arquitectura i la construcció a la seu de l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i del Col·legi d'Administradors de Finques de Barcelona-Lleida. L'assistència als dos actes és lliure.

  Ruiiiiiz! es podrà visitar fins al 31 de maig a la sala Dolors Xabé del Centre Cívic La Cope.

  Ruiiiiiz! es pot visitar fins al 31 de maig a la sala Dolors Xabé del Centre Cívic La Cope.

   

  Aquest divendres 5 d'abril tindrà lloc a la seu col·legial (Carrer Berenguer IV de Tortosa), el lliurament dels Premis Micro 2023 organitzat per la Demarcació ebrenca del CPC. El Micro tancat és per a la periodista Susanna Cases, cap de premsa de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. El Micro Tancat és per al cap de premsa de Salut a les Terres de l'Ebre, Pol Benach. I, finalment, el Micro Daurat és per al veterà periodista Josep Lluís Villa. 

  L'acte començarà a les 19.30 hores. És obert a tothom que hi vulga assistir.