• El misteri de la plàcida Islàndia

  Laura Saula
  -
  10 febrer, 2020

  L’any 1974, Gudmundur, un adolescent de Reykjavík, va sortir d’un bar i mai va tornar a casa seva. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula ha parlat amb Anthony Adeane, periodista d’investigació i autor del llibre Sombras de Reikiavik (RBA).

  Imatge d'una de les desaparicions a Islàndia de les que tracta el llibre d'Adeane | Foto: RBA

  L’any 1974, Islàndia va patir dues desaparicions que van esdevenir tot un xoc per a la societat. Tot i no haver-hi pistes, aviat van aparèixer sis sospitosos. Fins i tot alguns d’ells es van arribar a declarar culpables, malgrat que, sorprenentment, tampoc recordaven haver comès cap crim. Des de fa quaranta anys, la barreja entre els somnis i la realitat ha vagat per sobre d’aquestes desaparicions.

  Aquest 21 de febrer arriba a Espanya el llibre Sombras de Reikiavik (RBA), escrit pel periodista britànic Anthony Adeane, que ha passat tres anys viatjant a Islàndia entrevistant als testimonis i sospitosos de les desaparicions. Entre les seves pàgines, l’autor intenta disseccionar una societat única al món, que durant els anys setanta va ser incapaç d’entendre algunes de les facetes més fosques de l’ésser humà.

  Anthony Adeane ha visitat aquests dies Barcelona per participar en la trobada literària BCNegra.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.