• L’actualitat, en còmic

  Elisabet Cassà
  -
  3 maig, 2022

  El Saló Internacional del Còmic de Barcelona celebrarà una nova edició als recintes de Montjuïc entre el 6 i el 8 de maig. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Elisabet Cassà ens recomana alguns títols on el periodisme gràfic és el protagonista. 

  Els dies 6,7 i 8 tindrà lloc una nova edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona

  Els propers dies 6, 7 i 8 de maig, se celebrarà una nova edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona als recintes de Montjuïc de la Fira de la ciutat comtal. Aquest acte és tota una referència pel sector i per Barcelona, tot i que a vegades tendim a relacionar els còmics amb la lectura infantil, la realitat és que és un fenomen que està en auge i mou a milers de persones. 

  El 2020, en una entrevista al diari ARA, Sacco assegurava que “cada cop hi ha més editors de diaris receptius a la idea de buscar noves maneres d’arribar als lectors. I les imatges sempre atreuen la gent”. En aquest sentit, l’ARA, en col·laboració amb Norma Editorial (Premi Will Eisner Spirit of Comics Retailer Award, a la millor llibreria de còmics del món) fa dos anys que van engegar el Premi ARA de còmic en català, que guardona un còmic de no-ficció en l’àmbit periodístic, assagístic, històric, biogràfic o autobiogràfic.

  El periodisme gràfic és una branca de la professió que encara no s'acaba de reconèixer com a part del gremi, però es pot associar a les imatges pròpies del fotoperiodisme i també al so i moviment de l’audiovisual. Cal incloure, doncs, el còmic com a component transmèdia informatiu i deixar de caure en estigmes

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.