• Un país perillós per als periodistes

  Feridoon Aryan
  -
  1 juny, 2022

  Els periodistes de l'Afganistan que intentaven continuar treballant sota els talibans han estat sotmesos a pallisses i alguns empresonats. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Feridoon Aryan, periodista afganès refugiat a Barcelona, detalla la situació de la professió al país.

  El periodista afganès Feridoon Aryan va haver de fugir del seu país quan els talibans van prendre Kabul l'agost del 2021. Des d'aleshores el periodisme s'ha deteriorat al territori i avui ocupa el lloc 156 de la Classificació Mundial de la Llibertat de Premsa que elabora Reporteres sense Fronteres. Abans de l'ocupació hi havia cent setanta emissores de ràdio, més de cent diaris i múltiples canals de televisió. 

  Un total de 6.400 periodistes s’han quedat sense feina i més del 40% dels mitjans de comunicació han hagut de tancar. Però els mitjans que encara segueixen treballant són utilitzats pels talibans per difondre propaganda. És per això que les Nacions Unides considera Afganistan com un dels països més perillosos del món per la premsa. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.