• Periodistes sense límits?

    Manel Domene
    -
    19 febrer, 2019

    El maig del 2015 l’Enquesta Nacional sobre l’Ús de Drogues i Salut dels Estats Units revelava que en el sector de la premsa i la informació fins a un 11,7% dels professionals prenien algun tipus de droga. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi, Manel Domene ens alerta sobre els perills i els efectes secundaris de les drogues cognitives.

    Als Estats Units més d’una desena part dels periodistes prenen drogues | Foto: Unsplash

    Atès que les drogues cognitives són percebudes grollerament com la viagra del cervell (tant entre els yuppies de Silicon Valley com entre un nombre creixent de persones arreu del món), és comprensible que molts professionals s’emocionin imaginant tot el que podrien arribar a fer en el terreny personal/laboral mitjançant un prodigiós augment de les seves capacitats.

    Sens dubte, la ‘vigorèxia intel·lectual’ a què donen accés aquestes drogues (píndoles ‘intel·ligents’) ha temptat a més d’un periodista, com és el cas del Benjamin Zand. A l’article de la BBC “El meu malson amb les drogues intel·ligents” (My ‘smart drugs’ nightmare) Zand explica el seu flirteig amb un potenciador cerebral (Modafinil). Cal aclarir que trobem casos de periodistes/escriptors que han pres drogues com a ‘teràpia’, mentre que aquest periodista ho va fer per avaluar els efectes per una investigació periodística.

    Pots llegir l’article sencer a Report.cat

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.