• Per què estudiar Periodisme avui en dia?

  Martí Figueras
  -
  7 abril, 2021

  Durant les últimes dècades el periodisme s'ha anat transformant, adaptant-se al nou paradigma de la comunicació i a canvis socials i tecnològics. Alguns diuen que el periodisme està en crisi, però tot i això cada any es matriculen milers d'estudiants a les facultats de comunicació. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Martí Figueras analitza, a través d'un estudi amb professors i alumnes, l'estat del periodisme actual.

  Una aula d’estudiants de Periodisme de la URL | Foto: Sergi Reboredo (Capçalera)

  Actualment ja no s’estudia únicament la carrera de periodisme, sinó un grau que sovint està compartit amb altres matèries, com ara política, comunicació audiovisual, publicitat... Malgrat l'ampli ventall de possibilitats que aquesta diversificació ofereix, cada cop costa més que els periodistes professionals, els que ja tenen el seu bagatge i els acabats de llicenciar, trobin la feina justa pels seus estudis i les seves expectatives. La majoria dels graduats troben feina, però no sempre és la desitjada.

  Què motiva els periodistes d'avui en dia? Què diferencia els estudiants d'avui amb els quals començaven ara fa 30 anys? Els professors més veterans, aquells que han passat per diferents càrrecs de responsabilitat en l’àmbit universitari, remarquen que els movia la curiositat, les ganes d’explicar el món, una generació que volia informar sobre una nova realitat. En l'actualitat, el perfil dels nous estudiants és de persones joves que des de ben petits han demostrat curiositat pel seu entorn i, d’una manera inconscient, s’han fet seu el dubte permanent, per fer-se preguntes i buscar les respostes.

  El periodisme muta, però continua sent una opció professional atractiva pels joves. Però el futur professional de cada un dels estudiants que avui comencen el grau de periodisme és més incert que abans. Tenen per davant un món de possibilitats i d'històries noves per explicar. 

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.