El denunciant, referint-se a una peça emesa el 20 de desembre de 2024, qüestionava la manera com s’explicaven els fets. La informació exposava que, a causa de la incorporació extraordinària de 18.000 nous docents al sistema educatiu —que havien de ser avaluats abans de finalitzar l’any—, en molts casos van ser els mateixos centres, i no Inspecció educativa, qui van assumir aquesta tasca. El denunciant considerava que la peça podia induir a pensar que l’avaluació no s’havia fet amb prou rigor, desprestigiant així el sistema educatiu.
TV3 va al·legar al Consell de la Informació de Catalunya que en cap moment s’afirma que tota l’avaluació hagi estat assumida exclusivament pels companys dels centres, sinó que es retrata una situació excepcional en què aquests han assumit més pes del que és habitual per poder complir amb els terminis. La informació, a més, va ser contrastada amb el Departament d’Educació i ampliada posteriorment al web de 3cat.
Després d’analitzar els arguments d’ambdues parts, el CIC conclou que es tracta d’una diferència de matís i no de fons: mentre que la peça informativa parla d’una situació que s’ha produït “a gran part” dels centres, el denunciant argumenta que es tracta de “certs casos”. El Consell subratlla que la funció del periodisme és, precisament, posar el focus en situacions anòmales, i considera que la informació és acurada, contrastada i contextualitzada.
CONSULTA LA RESOLUCIÓ SENCERA
Si creus que un mitjà de comunicació o periodista ha vulnerat algun dels principis del Codi Deontològic de la professió periodística, presenta la teva queixa al Consell de la Informació de Catalunya.
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari