• L’Arxiu Municipal de Girona i el Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) estrenen web

    14 octubre, 2014
    Des de la seva creació, el web ha rebut prop de 4 milions de consultes
    El web de l’Arxiu Municipal de Girona (AMGi) i del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), de l’Ajuntament de Girona, s’ha obert avui amb un nou disseny, en línia amb la nova estètica del web del consistori. El nou web manté la mateixa URL que l’anterior ( http://www.girona.cat/sgdap), així com tots els enllaços als continguts.

    Des de la seva creació, el 5 de maig de 2004, el web del Servei de Gestió Documental d’Arxius i Publicacions (SGDAP), on s’integren tant l’AMGi com el CRDI, ha rebut prop de 4 milions de consultes d’unes 700.000 persones usuàries.

    El disseny del nou web ha servit per endreçar i facilitar l’accés de les persones usuàries als múltiples recursos generats per l’SGDAP al llarg de tots aquests anys. A més, s’ha simplificat la consulta, malgrat que encara s’està treballant per millorar-ne i ampliar-ne els continguts. Cal remarcar que el nou web ha permès passar de les més de 100.000 imatges en línia a les 425.932 imatges actuals, a part del que ja hi havia al web anterior de fons fílmics i videogràfics, sonors, de premsa digitalitzada, i tots els recursos entorn del conjunt denominat “Documents singulars”: els manuals d’acords medievals i moderns, els llibres de privilegis, les lletres reials, els pergamins i, molt especialment, el Llibre del Sindicat Remença, l’únic document català fins ara inclòs al Registre de la Memòria del Món.

    Col·laboració amb dos arxius de Malta

    L’ Ajuntament de Girona, a través del seu Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), ha signat un conveni de col·laboració amb dos arxius maltesos: l’Arxiu Nacional de Malta i l’Arxiu Richard Ellis. El conveni té la finalitat d’establir una estreta cooperació entre les parts per a la protecció i difusió del seu patrimoni fotogràfic.

    Tant el CRDI com els dos arxius maltesos tenen en comú la custòdia d’una valuosa documentació fotogràfica que recull en imatges la memòria de diverses generacions, així com una experiència Mediterrània compartida. Aquests trets en comú són la base d’un acord que ha de servir per emprendre projectes comuns, compartir pràctiques i experiències, dur a terme investigacions conjuntes, crear espais comuns de difusió o promoure activitats per desenvolupar la capacitat dels professionals i estudiants que manipulin material fotogràfic.

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.