• Narratives alternatives contra el racisme

    28 juny, 2021

    La Mesa per a la Diversitat Audiovisual programa una taula rodona sobre com mitjans i xarxes socials tracten la diversitat i poden arribar a difondre discursos d'odi. Vine el pròxim 8 de juliol a les 10:00h a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Cal inscripció prèvia. L'acte també es podrà seguir streaming a través del canal de YouTube del Col·legi. 

    L'objectiu de la jornada és reflexionar sobre com els mitjans de comunicació i les xarxes socials reflecteixen la diversitat i de vegades cauen en discursos excloents. Autor: Kelly Lacy (Pexels)

    La jornada "Narratives alternatives contra el racisme" se celebrarà el pròxim dijous 8 de juliol a les 10:00h a la sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. L'objectiu és reflexionar sobre com els mitjans de comunicació i les xarxes socials reflecteixen la diversitat i de vegades cauen en discursos excloents. També es donaran a conèixer les investigacions per lluitar contra els discursos d'odi en tots els àmbits audiovisuals. 

    Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes, participarà en l'inici de l'acte juntament amb Roger Loppacher, president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya i Carme Figueras, presidenta de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual i consellera del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. A continuació, es presentaran les bones pràctiques i estratègies contra el racisme i els discursos d'odi. Els estudis ens permetran ser conscients d'ambdós temes, la seva prevalença, els perjudicis i com reduir-ne la difusió. 

    Comptarem amb la participació de la Dra. Lena de Botton, professora en el departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona (UB) i coordinadora del Grup Interreligiós del Community of Researchers on Excellence for All (CREA); el Dr. Raúl Martinez, professor de Comunicació de la Universitat de Vic (UVIC-UCC) i membre del Grup de recerca LMI-UVIC i la Dra. Gabriela Marques Gonçalves, professora de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigadora de l’Institut de la Comunicació de la UAB (InCom-UAB).

    Finalment, es lliurarà el XII Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual que reconeix els treballs amb la millor representació de la diversitat etnocultural en els mitjans audiovisuals de Catalunya. El jurat valora les bones pràctiques en el tractament de la diversitat cultural i les migracions, entesa com la representació i participació normalitzada de persones d’orígens i contextos culturals diversos, així com sobre els processos migratoris. Enguany s'han tingut en compte de manera excepcional les produccions dels tres anys anteriors a conseqüència de la pandèmia de la COVID-19. 

    CONFIRMA ASSISTÈNCIA

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.