El curs impulsat per la Universitat d'Estiu de Terol i dirigit per la periodista Eva Defior se celebrarà de l'1 al 3 de setembre al teatre d'Alcanyís. Els col·legiats i col·legiades poden participar en el sorteig de dues beques amb el finançament del 100% de la matrícula. Cal escriure un correu a comunicacio@periodistes.cat per participar-hi.
El curs de periodisme especialitzat d'Alcanyís se celebrarà de l'1 al 3 de setembre i enguany se centrarà en l'àmbit cultural i audiovisual. La jornada sota el lema "Cultura eres tú, un periodismo de cine" reunirà professionals de la premsa escrita, ràdio, televisió, mitjans digitals, podcast, xarxes socials, cinema i literatura. Més de quaranta professionals d'aquestes àrees donaran conferències i tallers per transmetre les eines i el coneixement necessari als assistents.
El curs està impulsat per la Universitat d'Estiu de Terol i dirigit per la periodista Eva Defior, directora del Grup La Comarca. Més de 20 hores per reflexionar sobre les claus de la comunicació actual amb la vista posada a les grans plataformes com Netflix i els nous formats transmèdia. La jornada se celebrarà al teatre d'Alcanyís i la matrícula té un cost de 40 euros.
Els col·legiats i col·legiades poden participar en el sorteig de dues beques amb el finançament del 100% de la matrícula. Només cal escriure un correu a comunicacio@periodistes.cat. Els guanyadors rebran un correu electrònic el pròxim dimarts 5 de juliol.
Programació
Dijous 1 de setembre
- 10.00 h – Inauguració
- 10.30 h -12.30 h – ‘Cómo vivir de tu pasión y no morir en el intento‘
- Gaizka Urresti (Llicenciat en Ciències de la Informació, guionista, director i productor de cinema), Teresa Montero (Periodista RNE ‘De cine’, Vicepresidenta de l'Asociación de Informadores Cinematográficos de España / RNE) i Luis Alegre (escriptor, presentador y cineasta).
- 12.45 h -14.00 h – ‘Netflix. Cómo se trabaja dentro de plataformas‘
- Esperanza Ibáñez Lozano (Dra. Relacions Institucionals de Netflix)
- 16.00 h -17.30 h – ‘Cultura eres tú. Un periodismo de revista‘
- Guillermo Busutil (Premi Nacional de Periodisme Cultural 2021), Maite Rico (Directora ‘La Lectura’, EL MUNDO), Manuel Hidalgo (Director d'‘EL CULTURAL’) y Andre Aguilar (Periodista cultural d'EL PAÍS)
- 17.45 h -18.45 h – ‘Nuevas oportunidades del sector audiovisual en Aragón‘
- Adriana Oliveros (Presidenta CLÚSTER AUDIOVISUAL DE ARAGÓN), NATALIA MARTÍNEZ (Cap de Continguts d'ARAGÓN TV) i Estíbaliz Centeno (Coordinadora ARAGÓN FILM COMISSION)
- 19.00 h -20.30 h – ‘Cómo tener una voz propia desde la cercanía‘
- Camino Ivars (periodista especialitzada en cinema i cultura, freelance), Santiago Paniagua (Cap Cultura HERALDO DE ARAGÓN), Miguel Ángel Artigas (Responsable Cultura DIARIO DE TERUEL), Daniel Montserrat (responsable Cultura EL PERIÓDICO DE ARAGÓN), Beatriz Severino (Periodista diari LA COMARCA)
Divendres 2 de setembre
- 09.00 h -11.00 h – ‘Narrativas Audiovisuales’. ‘Nuevos formatos televisivos y audiencias’
- Fernando Ruiz coordinador de continguts i director de programes de televisió a FACTORÍA PLURAL.
- 10.15 h -11.15 h – ‘Narrativas Audiovisuales’. ‘La narración audiovisual: de los vídeos para redes sociales a las series documentales para plataformas‘
- Josune Imízcoz periodista EL BARRIO Producciones, ha estat Head of Editorial Video de PlayGround.
- 11.30 h -12.30 h – ‘Narrativas Audiovisuales’. ‘El transmedia en radio y la fusión de géneros‘
- Ana Segura coordinadora de programes ARAGÓN RADIO y professora d'UNIZAR.
- 12.45 h -14.00 h – ‘Periodismo con rostro. Seguir siempre una buena historia‘
- Berna González Harbour (Periodista d'EL PAÍS, responsable de la newsletter diària), Loreto Sánchez Seone (Cap Cultura EL INDEPENDIENTE), Mónica Zas (periodista cultural ELDIARIO.ES).
- 16.00 h -17.30 h – ‘Cuando un buen tema lo puede todo. Rompe el formato. Casos de éxito‘
- Víctor Amela (Periodista de ‘La contra’ a LA VANGUARDIA i escriptor), Mar Abad (periodista, directora del podcast EL EXTRAORDINARIO, cofundadora de Yorokubu), Berta J. Luesma (Directora d'ALTAIR MAGAZINE) i María Angulo (Universitat de Saragossa. Revista ZEROGRADOS)
- 18.00 h -19.00 h – ‘Vocaciones en transición. Cuando lo audiovisual lo puede todo‘
- Carlos Marañón (Director de ‘CINEMANÍA‘) i Carlos Gurpegui (crític de cinema, periodista i professor, consell editorial CABIRIA)
- 19.00 h -20.30 h – Taller para youtubers. ‘El fenómeno de Desustanciaus’. Rodaje en directo desde el teatro municipal de Alcañiz
- Laura Mateo (periodista) i Juan Moneo (periodista, guionista) i Pai Alcolea (productora de cinema). Creadors de ‘DESUSTANCIAUS’.
Dissabte 3 de setembre
- 9.00 h -10.30 h – ‘Escribe tu propio guion. Un camino marcado por el cine‘
- Ángeles González Sinde (escriptora, guionista i directora de cinema), Miguel Santesmases (Doctor en Comunicació Audiovisual, director de cinema i professor UC3M) i Manuel Palos (Director de Màrqueting i Comunicación d'AVALON).
- 10.45 h -12.15 h – ‘La televisión es cultura‘
- Mariola Cubells (Periodista i analista de televisió. Cadena SER).
- 12.30 h -13.30 h – ‘Periodismo de película‘
- Yolanda Flores (Directora ‘De Película’ RNE, Antena de Oro)
- 13.30 h -14.00 h – ‘Festival de Cine de Venecia. Cómo contarlo desde allí‘
- Experiència en viu sobre la cobertura de Venècia amb els periodistes dels mitjans nacionals
- 16.00 h -17.00 h – ‘La mirada cinematográfica del periodista‘
- Joseba Bonaut (Professor Universitat de Saragossa, especializat en comunicació audiovisual, transmedia i televisió)
- 17.00 h -18.30 h – ‘Cuando comunicar se lleva en la sangre‘
- Antón Castro (Coordinador ‘Artes y Letras’ Heraldo, Premi Nacional Periodisme Cultural), Daniel Gascón (escriptor, guionista, columnista i editor de ‘Letras Libres’) i Aloma Rodríguez (escriptora i periodista cultural, Radio3).
- CLAUSURA – Conclusions
- Eva Defior Grávalos (Directora del Curs de Periodisme d'Alcanyis)
Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer
Deixa el teu comentari