• La passió i la tragèdia d’Ernest Hemingway

  Francesc Farré
  -
  10 octubre, 2023

  Ernest Hemingway no només va ser escriptor, sinó també corresponsal a la Guerra Civil Espanyola. El periodista Francesc Farré repassa els seus inicis en el periodisme i la seva relació amb el país que va marcar la seva obra literària.

  Ernest Hemingway, un dels millors escriptors i periodistes del segle XX
  Autor:
  The Hollywood Archive

  Aquest 2023 diversos mitjans de comunicació han publicat que es compleixen cent anys de l’arribada d’Ernest Hemingway a Espanya. Però l’efemèride no és del tot correcte. L’escriptor va desembarcar l’any 1921 a Vigo, on escriuria alguns articles pel Toronto Star Weekly, durant una escala d’un viatge entre Nova York i l’Havre.

  Així doncs, què es commemora exactament enguany? Es compleix el centenari del seu descobriment per unes de les seves passions que influenciarà la seva literatura: els toros i les festes dels Sanfermines. “L’únic lloc on es podia veure la vida i la mort, això és la mort violenta, una vegada acabades les guerres era a la plaça i jo anhelava anar a Espanya per estudiar-ho” escriu en les primeres pàgines de la seva novel·la Death in the Afternoon (1932).

  Hemingway sentia una gran estima per Espanya i ho deixaria plasmat en els seus llibres. Al llarg de les seves obres, escriuria sobre la guerra, la violència, la natura, la relació entre homes i dones i el trauma. Però també exerciria el periodisme com a corresponsal a la Guerra Civil Espanyola, implicant-se en la causa republicana.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.