• Esmorzar amb el periodista Jean Quatremer, premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019

  21 maig, 2019

  El Col·legi de Periodistes acull una trobada-esmorzar amb el periodista del diari Libération el pròxim 7 de juny a les 9:30h a la seu de Barcelona. Cal inscripció per assistir a l'acte.

  L'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC), en col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya, organitza un esmorzar amb el periodista Jean Quatremer, corresponsal del diari Libération a Brussel·les, guardonat amb el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista. L'esmorzar tindrà lloc el divendres 7 de juny a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, hores abans del lliurament del guardó. Acte obert a tots els col·legiats i col·legiades. 

  Jean Quatremer és periodista, escriptor, autor de documentals i col·laborador habitual en programes televisius. Jurista de formació, va entrar a Libération l’any 1984 on comença a informar sobre l’actualitat europea el 1990 (des de Brussel·les com a corresponsal a partir de 1992).

  És autor del reconegut bloc sobre temes europeus Les coulisses de Bruxelles, que actualitza constantment des de finals de 2006 i és molt present en xarxes socials. El periodista ha publicat així mateix set llibres sobre temes europeus, entre els quals destaca Les salauds de l’Europe, guide à l’usage des eurosceptiques (2017; reedició actualitzada de 2019). Col·laborador habitual en mitjans impresos i audiovisuals, Quatremer ha realitzat i /o escrit també documentals televisius per Arte, France 2 i France 5 com “l’Union et la force”, “Faiseurs d’euros”, “Euros, quand les marchés attaquent” o “Grèce année zéro”.

  El periodista rebrà el Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista 2019 aquest mateix dia a les 13:00h a l'Auditori de la Pedrera (Passeig de Gràcia núm. 92, Barcleona). El guardó és una escultura de l’artista Enric Pladevall, la qual s’inspira en el premiat. En les 13 anteriors edicions els guardonats han estat Jaume Arias, Margarita Rivière, L’Agence Europe- en les germanes Lidia i Marina Gazzo-, Andreu Claret, Cristina Gallach, Martí Anglada, Soledad Gallego-Díaz, David Gardner, Eliseo Oliveras, Nick Malkoutzis, el fotoperiodista Samuel Aranda, Can Dundar i Griselda Pastor.

  Inscripcions

  Data: Divendres 7 de juny 

  Hora: 9:30h - 11:00h

  Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya núm. 10, Barcelona)

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.