• La Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya és el resultat del procès electoral iniciat l'any 2022.

  Degà

  • Va néixer a Igualada el 1970. És cap d'Informatius de RAC1 des de l'octubre de 2008. Col·legiat número 15.061. Va començar treballant en mitjans locals: Anoia Ràdio-Cadena 13 del 1988 al 1993; i a Televisió Igualada del 1993 al 2000. També va ser corresponsal de Catalunya Ràdio a Igualada-Anoia del 1990 al 2000. L'abril del 2000 va entrar a RAC1 on va formar part de l'equip inicial de la ràdio, a l'equip de l'informatiu matinal 'Primera hora'. A finals del 2000 va assumir la direcció i presentació de l'informatiu econòmic 'Mercats', fins al 2004. Aquest any va incorporar-se com a guionista a El món a RAC1, primer amb Xavier Bosch i després amb Jordi Basté. Des del 2008 és cap d'Informatius.

  Vicedegans

  • Montgat, 1971. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (1994). Actualment és la responsable d'Actualitat a La Xarxa (Xarxa Audiovisual Local), on també ha estat responsable de Coordinació i cap de Projectes. Va ser directora de Continguts de COMRàdio durant quatre anys, empresa a la qual es va incorporar com a coordinadora de Programes l’any 2007. Fins llavors era directora de Ràdio Premià de Mar, càrrec que va ocupar durant prop de dotze anys. Va començar a exercir el periodisme en els serveis d’esports de Televisió de Mataró i del diari Crònica de Mataró, entre d’altres col·laboracions en mitjans locals de la comarca del Maresme.

    

  • Jordi Grau i Ramió (Girona, 1957) és periodista.  Ha treballat a Hermes Comunicacions des del 1987, on ha estat director adjunt d'El Punt Avui, director d'El Punt Avui a les comarques gironines i d'El Punt al Barcelonès Nord. Va ser el primer director d'El 9 Esportiu de Catalunya (2002-2003). Va començar la seva carrera professional a Ràdio Girona (1974-1984) i al Diari de Girona (1981-1987). Ha col·laborat a TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, la SER, El Punt Avui TV, TVE i la Xarxa. Actualment col·labora a El Punt Avui i Girona FM i presenta des de fa deu anys La Ciutat dels llibres a Televisió de Girona. Ha escrit Puigdemont, el president @KRLS i va ser coordinador i coautor d’Els Borbons en pilotesLes pilotes dels Borbons i dels quatre llibres Diari d'una retirada sobre el final de la Guerra Civil a Catalunya.

  • Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, els últims 10 anys he col·laborat de forma estable, pràcticament diària, a RAC1 i La Vanguardia. Sempre lligat a la informació, com a freelance, treballo temes ciutadans, tribunals o esports.  La meva àrea d'influència, Tarragona i les Terres de l'Ebre. També he fet feina a la televisió, redactant guions i editant reportatges informatius, i comunicació institucional. També he treballat per la Cadena SER, Catalunya Ràdio, El Mundo Deportivo, Canal Reus o la revista Descobrir Catalunya

   • Vicepresidenta a la Junta de Govern des de agost, 2018
   • Vocal a la Junta de Govern des de agost, 2018

   Laura Alcalde Cañizares Nascuda a Lleida, d'Alfarràs. Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment, redactora de l'Agència Catalana de Notícies a Lleida. Vinculada des del 2009 a la ràdio local, en concret a l'emissora EMUN FM i La Xarxa. Ha estat corresponsal al Segrià i les Garrigues de Catalunya Ràdio a Lleida, ha conduït el magazine nacional de ràdios locals, La Tarda de La Xarxa i ha presentat el magazine d'estiu Paiskm0 al territori i també l'1món.cat, programa confeccionat per les televisions locals i La Xarxa. També ha escrit a El Periódico, La Vanguardia i l'Agència EFE, des de Lleida i demarcació.

  • Mar Martí Montaner (Igualada, 1985). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Direcció de Comunicació i Màrqueting per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Treballa a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) des de l'any 2009 i actualment és la delegada a la Catalunya Central. En els inicis de la carrera periodística també va ser col·laboradora del diari Regió7 i va treballar a la Xarxa de Televisions Locals.

  • Josep Baubí Lasierra porta des de l’any 1982 en el món del periodisme. Va començar com a redactor d’esports al setmanari Ebre Informes, tasca que compaginava amb la corresponsalia al territori ebrenc del setmanari Crònica de Tarragona. Va ser el primer corresponsal del Nou Diari de Reus a les Terres de l’Ebre i va col·laborar en les retransmissions esportives de RNE Ràdio 5. L’any 1989 va començar a treballar a Catalunya Ràdio, primer amb cròniques esportives i després exercint la tasca de corresponsal a les Terres de l’Ebre fins a l’any 2013. En la seua llarga vida professional com a periodista ha col·laborat amb altres mitjans del territori com Imagina Ràdio, Canal 21, Canal Terres de l’Ebre i Ràdio Tortosa. Actualment, manté col·laboracions esporàdiques al programa del Josep Cuní a la Ser Catalunya. Des de l’any 2018 exerceix de president de la demarcació de les Terres de l’Ebre del CPC.

  Secretari

  • Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1990). Actualment és el responsable de l'àrea de comunicació de la Fundació Barça i consultor de comunicació de l'agència Tessera BCN. Ha treballat durant més de 20 anys en llocs de responsabilitat relacionats amb la comunicació corporativa i els mitjans de comunicació. Ha estat responsable de l'àrea de comunicació d'OXFAM Intermón, cap de premsa de Winterthur Assegurances o redactor d'Europa Press Catalunya, entre d'altres. 

  Tresorer

  • Jordi Joan Catalâ, 59 anys, director d'AnàIisi i Explotació d'Audiéncies de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). 39 anys de carrera en els quals ha treballat gairebé en exclusiva en el món de la radio: a Ràdio Arenys, Ràdio Cornellâ, Ràdio Minuto i des de fa 33 anys a la CCMA, dels quals 27 van ser a Catalunya Ràdio on va ser Cap de programes durant 12 anys. Va inaugurar Catalunya Informaciò i en va ser el seu coordinador durant 3 anys. Actualment és el responsable d'Audiències de la Corporació i membre de la Junta Directiva de I'AiMC, I'associació que elabora I'EGM.

  Vocals

  • Periodista especialitzat en Ràdio, Televisió I Periodisme Digital. Després de més de 15 anys dedicat a la ràdio professional (Onda Cero, Rac1, Punto Radio, Catalunya Radio, RNE) decideix afrontar una nova aventura a la televisió, en l’espai ‘8 al dia amb Josep Cuní’. Ho fa primer com a col·laborador per a després assumir-ne la sots direcció i la direcció/edició digital. L’abril de 2017 publica dos llibres on analitza la transformació digital d’una redacció, la cobertura digital d’unes eleccions i la inclusió del “MoJo” en tot plegat. Actualment, és el director d’estratègia digital de la productora Broadcaster des d’on transforma i defineix projectes i estratègies periodístiques i/o digitals. 

  • Va néixer a Arenys de Mar. Actualment, és director adjunt a La Vanguardia i ha treballat per mitjans com El Punt, El Correo Catalán, Cadena 13, Agència EFE, TVE o el diari Avui. També col·labora amb Ràdio Arenys on dirigeix el programa "El Domincal" des de l'any 1993. 

    

  • Llicenciada en Periodisme el 2008 (URL), des de fa anys escriu en mitjans com el magazín LA MIRAel Diari ARA i la Revista Capçalera. Especialitzada en periodisme narratiu, és autora dels llibres Terra de dones. Pageses de Catalunya (2020) i Un país a la copa. Alella, el vi humà (2022). Entre el 2012 i el 2014 treballa al departament de comunicació del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Com a Vocal de Junta de Govern, forma part activa del Grup de Treball Contra la Precarietat Laboral.

  • Llicenciada en Ciències de la Comunicació (Periodisme) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estudis de Relacions Internacionals al CIDOB, i d’administració d’empreses a EADA. Abans de crear aPortada l’any 2000, va treballar a mitjans de comunicació i va ser directora de comunicació de la Fundació Josep Carreras. 20 anys d’experiència en els àmbits de la comunicació corporativa, formació en comunicació, relacions públiques, responsabilitat social i gestió cultural. 

  • Susanna Quintana i Pujol (Fornells de la Selva, 1966) és periodista, i va començar la seva trajectòria al Diari de Girona. En aquests moments, treballa com a autònoma en l’àmbit de la consultoria de comunicació. Ha estat responsable de Comunicació i Gabinet de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya (Governació, Interior i Salut). També ha treballat al Gabinet de Presidència de la Diputació de Girona i al Gabinet d’Alcaldia de l’Ajuntament d’Olot. Responsable de l’Oficina del delegat del Govern de la Generalitat a Girona de 2011 a 2017.

   Actualment també és membre del consell de redacció de la revista diocesana El Senyal, del Bisbat de Girona. Vocal i secretària de la Junta de demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya entre 2005 i 2014.

  • Rosa Gil Vilà (Girona, 1959) és periodista. Llicenciada en Filologia i Lletres (UAB).Ha estat directora de CaixaForum Girona, de l’Obra Social i de la Fundació Caixa Girona (2010-2011), responsable de Comunicació de la Fundació Caixa Girona i de Caixa Girona (1998-2010). Va començar a treballar en l’àmbit periodístic l’any 1987, al Diari de Girona i, més endavant, va responsabilitzar-se del Dominical del mateix diari. L’any 1993 va passar al Nou Diari (secció de Cultura) i, un any més tard, va començar una etapa de quatre anys a la delegació de TVE a Girona. Ha estat professora convidada al Màster de Comunicació Cultural de la UdG (2006). Ha comissariat exposicions, escrit catàlegs d’artistes, i col·laboracions en revistes especialitzades en art i cultura. És autora del llibre Els Indians i coautora, amb Montserrat Minobis, d’Aquí Ràdio. Crònica de les ones a les comarques de Girona (1993-1982).

    

    • Secretària a la Junta de Govern

    Llicenciada en Ciències de la Informació (1996)i Magíster en Comunicació Empresarial i Institucional per la Universitat Autònoma de Barcelona (1998), es va iniciar en el camp del Periodisme en l’empresa privada. L’any 2003 va emprendre la seva pròpia agència de comunicació, on va implementar diverses accions en el camp de la comunicació empresarial a petites i mitjanes empreses. Durant aquesta etapa es va formar en els camps del Social Media i el Community Management, on ha desenvolupat estratègies a les xarxes socials i màrqueting de continguts de webs i blocs, principalment. Del 2009 al 2018, va gestionar la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes. Actualment, treballa a l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries), com a tècnica de Transferència Tecnològica i organització de Jornades.

   • Professora Titular d’Universitat a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. Llicenciada (1982) i Doctorada (1989) en Ciències de la Informació - Periodisme, a la Universitat Autònoma de Barcelona. DEA en Història i Civilització Contemporània a l’École des Hautes Études en Sciences Sociales de París (1984). Ha desenvolupat diversos càrrecs acadèmics com els de degana de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB (2016-2021), Vicerectora de Relacions Institucionals i Comunicació de la UAB (2009-2012) o Adjunta al rector per la Qualitat (2006-2008). A banda de la carrera acadèmica, ha estat vinculada com a redactora, directora o membre del consell editorial amb mitjans de comunicació de proximitat de les comarques del Maresme (revistes Iluro–Sport, El Maresme i Mataró Escrit; Televisió de Mataró, el diari El Punt Maresme, i Mataró Audiovisual que engloba actualment Mataró Ràdio i Televisió de Mataró) i del Baix Empordà (Ràdio Palafrugell).

   • Va néixer a Rubí el 1954. Ha dirigit i presentat programes a Catalunya Ràdio, RAC1 o Ràdio4, entre altres. Ha estat director adjunt de RAC1 i ha conduït durant 16 temporades el programa "La primera pedra". Actualment, és president de Ràdio Associació de Catalunya. 

   • Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i estudis de fotografia a l'IEFC. Col·labora amb el diari ARA i és professora de fotoperiodisme a la UAB. Els seus inicis professionals estan vinculats amb el diari El Punt de Girona i posteriorment amb l'Avui. 

     

   • Nascut a Berga el 1996. Graduat en Periodisme a la Universitat Ramon Llull i estudiant del Màster en Anàlisi Política de la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment, és redactor ENG als Serveis Informatius de TV3. Ha passat per la Delegació de Lleida, la Delegació de Girona, la secció de Societat-Territori i 'Els Matins'. Anteriorment, va treballar als informatius de betevé. També ha col·laborat amb altres mitjans com Catalunya Ràdio, la Xarxa, la Revista Mirall, La Mañana o la Televisió del Berguedà.

   • Barcelona, 1990. Llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, és redactor d'"El suplement" de Catalunya Ràdio i és professor de ràdio de la Universitat de Barcelona. Abans, ha treballat en altres programes de la ràdio nacional de Catalunya i de TV3, així com als serveis informatius de RAC1 i de Betevé. Va començar la seva carrera a Ràdio Sabadell, a Matadepera Ràdio i en publicacions locals de Barcelona. Dins del Col·legi, forma part de la Junta de Govern des del 2022 i és un dels integrants del Grup de Mitjans Públics.

   • Nascuda a Barcelona el 1987. Graduada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (2006). Des del 2015 és redactora de l’Agència Catalana de Notícies, especialitzada en informació del Penedès. Prèviament va treballar a Rac1, Cadena SER – Ràdio Barcelona, Cadena SER Penedès-Garraf, Diari de Vilanova i Ràdio Cubelles, emissora on va començar a col·laborar el 1998. També ha treballat i col·laborat, entre altres, al Diari ARA, Público, Eix Diari, Extra Comarcal i L’Hora del Garraf.

   • És redactora en cap del magazín La Mira. A més, col·labora com a analista política en diferents mitjans. Participa en programes com el Més324 (Televisió de Catalunya) i escriu al setmanari La República. Al llarg de la seva trajectòria ha participat en programes de Catalunya Ràdio, Televisió Espanyola a Catalunya, Telecinco, Cuatro, Antena3 o Betevé. També ha presentat diferents actes públics -des d’esdeveniments institucionals fins a jornades de caràcter polític o cultural. Alhora, ha impartit cursos d’oratòria -algunes d’aquestes classes en col·laboració amb la Universitat Pompeu Fabra.

    Entre els seus treballs destaca la publicació dels llibres “Salut! La vida amb elles” (Editorial Fonoll, 2021),  “Pere Aragonès, l’independentisme pragmàtic” (Editorial Pòrtic, 2020) i “Tan lluny, tan a prop. 1973-1983. Els anys de la transició a Balaguer” (Ajuntament de Balaguer, 2013).

   • Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Comunicació Política per la City University (London), Màster en Projectes de Comunicació Online per la Universitat Internacional de Catalunya – La Vanguardia.com i curs de Comunicació Estratègica per la George Washington University. Directora Executiva de Comunicació de la UOC, especialitzada en periodisme de marca i comunicació corporativa, estratègies de comunicació i comunicació política. Vint anys d’experiència en departaments de comunicació, a càrrec del disseny i la implementació de plans de comunicació, estratègies informatives, relacions públiques amb mitjans i posada en marxa de nous canals de comunicació. Ha exercit també de cap de premsa a la mateixa Universitat Oberta de Catalunya i al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. Periodista vocacional, la seva trajectòria professional s'inicia en mitjans de comunicació de Lleida (Diari Segre, Segre Ràdio).

   • Nascuda a Tarragona l’any 1989. Llicenciada en Comunicació Audiovisual amb Màster en Protocol i Organització estratègica d’esdeveniments. Entre els anys 2011 i 2016 va treballar com a redactora d’informatius a la Cadena SER a Tarragona. Més tard, la seva trajectòria va continuar com a responsable de Comunicació a l’organització no governamental, Creu Roja, a Tarragona. Des de setembre de 2017 és la responsable de Relacions Externes i Comunicació al Consorci d’Aigües de Tarragona, gestionant tant la comunicació interna com externa de l’organisme.

   • Nascut a Tarragona el 1996, de la Selva del Camp. Graduat en Periodisme per la URV i màster en gestió cultural per la UdG – UOC. Actualment és redactor a l'Agència Catalana de Notícies (Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre). Anteriorment ha estat tècnic de comunicació de la Fundació Bosch i Gimpera – Universitat de Barcelona, Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona i de la Creu Roja a Catalunya. També ha format part de l'equip de comunicació del Museu de la Vida Rural i de la Fundació Carulla, ha treballat a RAC 1 i en diversos mitjans de comunicació locals. Ha estat coordinador de l'Espluga FM Ràdio i col·laborador a les revistes Fet a Tarragona, NW Reus i Surtdecasa.

   • Ha treballat en la comunicació local en ràdio, televisió i premsa. Avui, és el cap de redacció de Ràdio Manresa i Canal Taronja. També és l'speaker dels partits de bàsquet del Baxi Manresa i presentador d'esdeveniments.