• El virus populista

    Francesc Ponsa
    -
    25 maig, 2021

    Molts estudiosos consideren que les xarxes socials han afavorit l’eclosió del populisme. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Francesc Ponsa analitza a fons el missatge populista alimentat per la pandèmia i la campanya de les eleccions a l'Assemblea de Madrid. 

    Vox, la formació liderada per Santiago Abascal, ha posat el debat envers el populisme sobre la taula | Foto: Vox España

    Tatiana Ballesteros és la protagonista del vídeo viral "Hola 2021" que critica la classe política espanyola davant la gestió del coronavirus. Alguns sectors van titllar el missatge del vídeo de feixista i populista, ja que presenta tots els elements del populisme: antipolítica, maniqueisme, emotivitat, demagògia i persuasió. Aquest missatge, en el context devastador del coronavirus, va córrer com la pólvora.

    Aquest llenguatge tòxic té l'objectiu de mobilitzar les masses. Alguns antídots per evitar la transmissió del virus populista impliquen limitar el ressò de les formacions populistes, enfortir el sentiment crític de la ciutadania i rebatre les idees extremes i la desinformació. Tampoc hem d'oblidar les causes que l’han generat: desigualtat econòmica estructural, desafecció, mal govern o corrupció. 

    Pots llegir l’article sencer a Report.cat

    Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

    Deixa el teu comentari

    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.
    (If you're a human, don't change the following field)
    Your first name.