• La fotografia com a eina social

  Laura Saula
  -
  18 maig, 2021

  Si es fa amb consciència, capturar una imatge pot servir com a pont entre el conscient i l’inconscient, una manera de desbloquejar i veure amb distància emocions silenciades i experiències mai verbalitzades. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Laura Saula ens descobreix l'exposició fotogràfica Material Sensible que acull el Centre Cultural La Casa Elizalde de Barcelona. 

  L'exposició Material Sensible, a Casa Elizalde, és una mostra de fotografia social | Foto: NN

  La Fundació Photographic Social Vision, defensora del poder transformador de la fotografia, i la Fundació Vicki Bernadet, entitat de referència en l’atenció integral, prevenció i sensibilització sobre l’abús sexual infantil, han creat l’exposició fotogràfica col·laborativa Material Sensible. El seu objectiu és que diferents persones que han patit abusos sexuals durant la infància reconstrueixin a través de les fotografies els seus relats íntims i descobreixin la seva pròpia sensibilitat artística.

  El poder transformador de la fotografia resideix en la seva capacitat simbòlica per expressar sensacions de forma subtil i evocadora. A diferència d’altres teràpies, on tot el que es parla acostuma a ser confidencial, en aquest projecte es fa visible tot el que la persona autoritza que es pugui fer visible. Per tant, l’exposició final tan sols és la punta de l’iceberg d’un procés terapèutic que s’ha dut a terme durant els mesos previs.

  Pots llegir l’article sencer a Report.cat

  Encara no hi ha comentaris, pots ser el primer

  Deixa el teu comentari

  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.
  (If you're a human, don't change the following field)
  Your first name.