• Demarcacions
 • El primer capítol de «Reus 1970-2020: La transformació d’una ciutat» guanya el Premi Camp de Tarragona; Un treball periodístic sobre la ciutat mexicana de Tijuana obté el Premi de Periodisme Turístic; El de Comunicació Local recau en Lluís Rovira per un article sobre set joves cambrilencs al cim de l’Aneto, publicat a la Revista Cambrils; i El premi de Fotoperiodisme és per a Josep Lluís Sellart per una imatge sobre un desnonament realitzada per a El País.
   

  "Veracitat i responsabilitat" és el lema d'una nova jornada organitzada pel Col·legi de Periodistes i Dircom Catalunya i que se celebrarà el pròxim divendres 2 de desembre, a partir de les 9.15 h, a la seu de Barcelona del Col·legi de Periodistes. La jornada està oberta a tothom, col·legiats i no col·legiats, tot i que per assistir a la jornada és imprescindible inscriure’s prèviament.

   

  Una foto de la primera edició del Golden Christmas.

  El mercat nadalenc gironí es farà del 3 a l'11 de desembre i també els dies 17 i 18 al turó de Sant Medir, a Sant Gregori, i comptarà amb una cinquantena d'expositors en rotació i un centenar d'activitats gratuïtes per als assistents

  El jurat de la XXXV edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics avui els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria.

  Mentors i mentees es trobaran en 4 sessions de 90 minuts durant dos mesos, on podran conèixer, preguntar i intercanviar coneixements sobre àrees de la comunicació corporativa. Places limitades amb inscripció prèvia. 

  L'Auditori Enric Granados va acollir ahir al matí la sisena edició del dia mundial de la televisió, organitzada pel Col·legi de Periodistes de la Demarcació de Lleida que va arreplegar aproximadament 400 estudiants com a públic que van gaudir de dos tallers preparats per diversos i diverses professionals de mitjans públics i privats del territori de Lleida.

  Jordi Rovira

  La invasió d’Ucraïna està deixant moltes víctimes mortals, ferits i un gran nombre -milions- de refugiats. Però també hi ha un altre tipus de víctimes, les mediàtiques. Ens referim, a grans trets, a milions de ciutadans russos que consumeixen la desinformació del Kremlin i que desconeixen el que en realitat està passant al país veí. En aquest article, tant periodistes que coneixen bé la història de l'ex-Unió Soviètica com professionals de la informació que han cobert aquest conflicte, reflexionen sobre la propaganda i les mentides llançades per Vladímir Putin i els seus. És la guerra contra el periodisme.

  Jordi Rovira

  D’una joventut amb poques perspectives a guanyar el Pulitzer. La trajectòria vital i professional d’Emilio Morenatti és la d’algú que ha treballat de valent, que ha defugit els inconvenients amb les eines de què disposava i que s’ha marcat reptes constants. Tres dècades després dels seus inicis, aquest fotoperiodista mira enrere i veu aquell xaval del qual va escapar, quan encara no podia ni imaginar el que el futur li oferiria.

  Josep Maria Figueres

  L’estiu de 1966 va sortir Tele/Estel, la primera publicació impresa en català a l’Estat que no depenia de l’Església després de la Guerra Civil. Va ser una gran fita que va durar quatre anys, tot i alguna interrupció. El problema d’aquest setmanari és que, malgrat les signatures de prestigi que omplien les planes, no va aconseguir el tremp periodístic ni la coherència ideològica necessària i es va veure incapaç d’aixecar el vol, amb unes pèrdues econòmiques que van llastrar el projecte. Per tot plegat, Tele/Estel va acabar sent la “crònica d’una mort anunciada”.

  Els mitjans de comunicació locals sovint tenen dubtes sobre com s'han d'informar els partits d'extrema dreta, sobretot en període electoral. És per aquest motiu que el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya van celebrar una jornada sobre com informar de l'extrema dreta en els mitjans locals.

  Karen Montero

  Es compleixen trenta anys del Codi deontològic dels periodistes. Des del Report.cat, setmanari digital del Col·legi de Periodistes, Karen Montero descriu els seus inicis. 

  Introducció al Protocol per a comunicadors

  Edicions obertes:
  Barcelona

  Taller de Linkedin

  Edicions obertes:
  Internet

  Borsa de treball

  25/11/2022 Barcelona
  25/11/2022 Barcelona
  23/11/2022 BARCELONA
  23/11/2022 Baix Empordà