Equip docent


 • L’equip docent del Centre de Formació està format per professors d'alt nivell, amb una àmplia formació acadèmica i experiència professional, especialistes en la matèria impartida. Es tracta de professionals que treballen actualment en mitjans de comunicació, en empreses i institucions en l'àmbit de la comunicació corporativa o com a autònoms, i amb una dilatada experiència com a docents en centres privats o universitats.

  Adrián Caballero Escusol

  Periodista freelance y politólogo. Es el subdirector de Report.cat, el semanario digital del Col·legi de Periodistes. En paralelo a proyectos personales como el podcast Simple Política, es también profesor de Redacción Profesional en ESPRI y de Ofimática avanzada en ESIC

  Àlex Poderoso Martínez

  Enginyer Tècnic d'Informàtica de Sistemes i Graduat en Multimèdia (UOC). Actualment és el responsable de l'Àrea Digital del grup editorial RBA. Anteriorment va ser cap de Desenvolupament Tecnològic d'El Periódico de Catalunya, on va treballar en la renovació del diari digital i en la integració de les redaccions online i de paper. També va ser responsable de la posada en marxa de la plataforma digital del diari Ara i cap de Mitjans Digitals de Sàpiens Publicacions. Va començar la seva carrera professional a TV3, des d'on va viure la irrupció d'internet per al gran públic a finals dels anys 90.

  Ana González Tadeo

  És actriu i formadora en Habilitats de Comunicació Presencial. Treballa amb professionals del món audiovisual, de Tv3, Àpunt, Rtve; amb centres de formació universitària, Istituto Europeo de Design IED, Culinary Institute Barcelona, i amb empreses de diferents àmbits.

  Ana Salvá Pascual

  Licenciada en periodismo por la Facultad de Comunicación Blanquerna y tiene un máster de Historia del Mundo por la Universidad Pompeu Fabra. Como periodista freelance radicada en Bangkok ha trabajado para El País, El Periódico, Altaïr, Conde Nast Traveler y medios internacionales como Al Jazeera, The Diplomat o South China Morning Post. En el pasado co-creó "Buscando Historias”, una web documental realizada en Asia y financiada por crowdfunding.

  Antoni M. Piqué Fernández

  Periodista. Director General de Piqué, Peltzer& Asociados, consultoria en Organització i Integració de Redaccions i Desenvolupament Editorial. Professor associat de la Universitat Internacional de Catalunya. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat de Navarra i PDD per l’IESE. Ha dirigit projectes en més d’un centenar de mitjans de comunicació de 25 països d’Europa i Amèrica. Ha treballat a La Vanguardia, on va ser cap de secció, i al Diari de Tarragona, com a director. Va ser consultor a Innovation, fundador de Mediacción Consultores i director de Projectes a Cases i Associats. Va ser secretari d’acció sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya i president del capítol europeu de la Society for NewsDesign. És coautor de The Global Journalist i editor de La última copia de ‘The New York Times’, de Vittorio Sabadin (en espanyol i en anglès) i de Periodismo Integrado, de Ramón Salaverría i Samuel Negredo (en espanyol i en anglès). Tots els divendres escriu sobre mitjans al diari Ara.

  Ariel Guerszenvaig

  Llicenciat en Information Management (HvA Amsterdam) i Diploma d’Estudis Avançats en Investigació en Disseny (Universitat de Barcelona). Doctorand a la Universitat de Southampton (Regne Unit). És cap de l’àrea de Comunicació Gràfica a ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona. Compta amb més de 15 anys d’experiència com a dissenyador d’interacció. Ha liderat equips multidisciplinars i dissenyat productes i serveis interactius per a grans empreses com HP, Texaco, Grupo ING, “La Caixa”, Adecco, RACCo Iberia.

  Aurora Anton Morales

  Periodista i Educadora. Directora de documentals: “Sòcies de vida” (Canal 33 i BTV, VIII Premi Mila de Periodisme), “Històries de mare i filla” (Canal 33, BTV i Festival de Cinema de Màlaga), “Dones admirables” (XTVL, BTV i VI Premi Mila de Periodisme) i “Dones descalces: Tabús i Feminitat” (Canal 33, BTV i V Premi Mila de Periodisme). Editora, guionista, conductora d’informatius i programes a TV de L’Hospitalet i Canal Català. Guionista a RNE-Ràdio 4 i COM Ràdio, i cronista d’informatius a Ona Catalana. Ha estat també coordinadora de la secció internacional de Comunicació 21 i ha escrit per a mitjans com Teatre BCN, Teatro Madrid, Eldebat.com, 20 minutos, Dones i El Huffington Post. Autora dels llibres d’entrevistes “¿Qué podemos esperar del Medio Ambiente?” i “¿Qué podemos esperar de la Medicina y la Salud?” (Círculo de Lectores). Presentadora i moderadora d’actes.Tallers de Periodisme crític i social de l’ADPC a escoles i instituts. Professora de Mitjans de Comunicació. Blog: auroraanton.com.

  Ben Cardew

  Freelance journalist and English teacher. He works regularly for The Guardian, El País, Independent on Sunday, Wired and NME and has taught English in Paris, Madrid and Barcelona. He has a Post-graduate Diploma in journalism from City University in London and a Certificate of English Language Teaching to Adults from the Bell School in Norwich.

  Carles Bosch Arisó

  Periodista, exreporter de TV i director de cinema documental. Va ser membre fundador del programa ‘Trenta Minuts’ de TV3 (any 1984) i del ‘Sense Ficció’, de TV3, on hi va treballar fins l’any 2014. Per a la televisió catalana va fer més de 100 reportatges i documentals, i va cobrir esdeveniments com la guerra de Bòsnia, la Revolució Zapatista, la guerra Iran-Iraq… Va guanyar el premi Ondas pel reportatge ‘Txecoslovàquia: al cor de la revolta’ (1989). Amb la seva primera pel·lícula documental, ‘Balseros’, va ser nominat als Oscars l’any 2004, va guanyar el Peabody Award a Nova York i el IDA de Los Angeles. Altres pel·lícules seves també han estat premiades: ‘Bicicleta, cullera, poma’ (Goya i Gaudí) i ‘Petitet’ (premi del Públic al DocsBarcelona-2018 i Millor Pel·lícula Documental als Gaudí-2019). Carles Bosch és Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

  Carles Singla Casellas

  Profesor titular de la Facultad de Comunicación de la Universidad Pompeu Fabra (UPF). Director del Máster en Dirección de Comunicación de la UPF – Barcelona School of Management. Ha ejercido como periodista en los diarios Avui y Diari de Barcelona y ha colaborado con El Temps, El País y La Vanguardia. Ha sido director académico del Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2011-2016).

  Pàgines