Equip docent


 • L’equip docent del Centre de Formació està format per professors d'alt nivell, amb una àmplia formació acadèmica i experiència professional, especialistes en la matèria impartida. Es tracta de professionals que treballen actualment en mitjans de comunicació, en empreses i institucions en l'àmbit de la comunicació corporativa o com a autònoms, i amb una dilatada experiència com a docents en centres privats o universitats.

  Adrià Alsina Leal

  Consultor del Banc Mundial. Politòleg i periodista, i màster en Comunicació Internacional per la Universitat Xinesa de Hong Kong. Ha treballat com a especialista en comunicació per a diverses organitzacions internacionals, com l'OCDE i el Banc Interamericà de Desenvolupament.

  Adrián Caballero Escusol

  Periodista freelance. Subdirector del Report.cat, el setmanari digital del Col∙legi de Periodistes. Durant dos anys va ser cap de comunicació de Nacions Unides Espanya (ANUE) i en l’actualitat és professor d’Eines Digitals a la UOC i creador de continguts al podcast i canal de Youtube Simple Política.

  Aina López Arroyo

  Doctora, màster i llicenciada en Periodisme. És professora del Màster Universitari de Comunicació Corporativa, Protocol i Esdeveniments de la Universitat Oberta de Catalunya. Anteriorment, va impartir docència en les titulacions de Comunicació del CESAG, centre adscrit a la Universitat de les Illes Balears. Va ser tècnica de grau superior en comunicació institucional del Govern balear i ha gestionat les relacions amb la premsa i la comunicació de diferents empreses i entitats amb seu a Mallorca, a més d'haver treballat com a periodista en mitjans de comunicació de l'illa. Ara compatibilitza l'exercici de la professió amb la docència a la UOC i al Grau de Comunicació Corporativa, Protocol i Organització d’Esdeveniments del CES Felipe Moreno, adscrit a la Universidad Nebrija.

  Albert Pujol Marqués

  Graduat en Multimèdia i Màster en direcció d’organitzacions en l’economia del coneixement de la Universitat Oberta de Catalunya. Des de fa 19 anys treballa com a tècnic dinamitzador de les TIC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Membre de l’equip creador del Telecentre de la Ribera d’Ebre. Des del 2010 impulsa l’ús de les eines digitals dins de l’administració local. L’any 2018 crea CoEbreLab, laboratori d’innovació social digital de la Ribera d’Ebre. L’any 2020 crea l’empresa Caduf Cultura amb la Núria Grau per fomentar l’impuls de les publicacions digitals interactives especialitzada en el món de les publicacions de recerca local i comarcal.

  Àlex Poderoso Martínez

  Enginyer Tècnic d'Informàtica de Sistemes i Graduat en Multimèdia (UOC). Actualment és el responsable de l'Àrea Digital del grup editorial RBA. Anteriorment va ser cap de Desenvolupament Tecnològic d'El Periódico de Catalunya, on va treballar en la renovació del diari digital i en la integració de les redaccions online i de paper. També va ser responsable de la posada en marxa de la plataforma digital del diari Ara i cap de Mitjans Digitals de Sàpiens Publicacions. Va començar la seva carrera professional a TV3, des d'on va viure la irrupció d'internet per al gran públic a finals dels anys 90.

  Álvaro Martínez Majado

  Director de Movintracks Barcelona SL, una empresa que desenvolupa un complement de programari per a aplicacions mòbils que permet mostrar uns continguts o altres segons variables relacionades amb el context (situació geogràfica de l'usuari, si és seguidor d'un perfil a les xarxes socials o no, etcètera). Professor del Postgrau en Comunicació Estratègica Digital de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, on condueix la sessió de Models de negoci en premsa digital. Ha treballat o col·laborat amb mitjans com l'Ara, ADN, Público, eldiario.es, Time Out Barcelona i Periodismo Humano.

  Ana Fernández-Aballí Altamirano

  Especialista en gestió de projectes de comunicació participativa. Doctora en Comunicació Social i Màster en Disseny i Comunicació per la Universitat Pompeu Fabra. Llicenciada en Economia. Actualment treballa com a Directora de comunicació i gestió de projectes a l’Associació La Xixa Teatre.

  Ana González Tadeo

  És actriu i formadora en Habilitats de Comunicació Presencial. Treballa amb professionals del món audiovisual, de Tv3, Àpunt, Rtve; amb centres de formació universitària, Istituto Europeo de Design IED, Culinary Institute Barcelona, i amb empreses de diferents àmbits.

  Ana Salvá Pascual

  Licenciada en periodismo por la Facultad de Comunicación Blanquerna y tiene un máster de Historia del Mundo por la Universidad Pompeu Fabra. Como periodista freelance radicada en Bangkok ha trabajado para El País, El Periódico, Altaïr, Conde Nast Traveler y medios internacionales como Al Jazeera, The Diplomat o South China Morning Post. Ha trabajado como profesora asociada en la Universidad Autónoma de Barcelona. En el pasado co-creó "Buscando Historias”, una web documental realizada en Asia y financiada por crowdfunding.

  Àngel Fulquet Sales

  CEO de Gamification Games i Vianvi Mobile, empreses dedicades al món de les Apps des de fa més de 3 anys. Ha publicat diferents jocs, entre els quals destaca Image Quiz, un joc d’intuïció visual amb més de 40.000 descàrregues en 200 països i una valoració de 4.2 sobre 5 per part dels usuaris. També ha col·laborat amb la Diputació de Tarragona en diferents activitats de formació. És un apassionat de l’aplicació de la psicologia a l’àmbit dels videojocs.

  Pàgines