Formació per a autònoms


  • Les dues sòcies d'un projecte periodístic assisteixen a una sessió d'assessorament.Els periodistes autònoms o freelance són un grup de professionals que està en creixement, amb una situació i unes necessitats sovint diferents a les dels seus col·legues que treballen a la redacció d’un mitjà o a un gabinet de comunicació. El Col·legi de Periodistes vol reconèixer aquesta singularitat i donar-los suport per al seu ple desenvolupament professional. Els autònoms o freelance afronten diferents reptes, com ara, el fet d’haver de gestionar pressupostos i comptabilitat, buscar clients o trobar mecanismes de suport lluny de les redaccions.

    A través del programa Consolida’t, el Col·legi de Periodistes ajuda els periodistes autònoms a enfortir el seu negoci o projecte empresarial amb un pla de formació i un assessorament individualitzat gratuït. El programa compta amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya i s’adreça a professionals que ja estiguin establerts pel seu compte i que necessitin una empenta per consolidar els seus negocis i projectes o bé que hagin cessat la seva activitat com a treballadors autònoms, però que vulguin dur a terme un nou projecte. El Col·legi va impartir aquest programa per primera vegada durant el 2015, i l’ha repetit el 2016 i el 2017. A la primera edició hi van participar 36 persones, a la segona 35 i a la tercera 18.

    El programa ofereix dues sessions per aprendre a dissenyar i gestionar millor el compte de resultats i la tresoreria, a més de diversos cursos presencials i on line, entre els quals els beneficiats poden triar aquells que més s’adiguin als seus interessos. Les formacions aborden temàtiques com la gestió comercial i l’atenció al client, l’elaboració de pressupostos o el màrqueting digital.

    Els periodistes autònoms adherits al programa també gaudeixen de tutories personalitzades durant tot l’any. En aquestes tutories, reben en mentoratge de professionals experts en diferents matèries que els aporten una mirada i una valoració externa. Aquestes sessions permeten als periodistes analitzar la feina feta, reflexionar sobre l’acompliment dels seus objectius i rebre consells sobre com millorar els seus projectes. La revista Capçalera va dedicar un reportatge als primers periodistes que van passar pel Consolida’t.

    Per rebre més informació, podeu contactar amb el Centre de Formació del Col·legi.